Салат Скумбрія під шубою


Традиційний салат «Оселедець під шубою», тільки замість оселедця додаємо шматочки копченої скумбрії.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — скумбрія (копчена)

  • 2 шт.

    — картопля (великий)

  • 2 шт.

    — морква

  • 2 шт.

    — буряк

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 400 гр.

    — майонез

Рецепт приготування

    Овочі в шкірці ретельно промиваємо з губкою. Відварюємо в одній каструлі буряк (до 40 хвилин), в іншій морква з картоплею (15-20 хвилин) і в третій яйця (8-10 хвилин). Остуджуємо овочі з яйцями на балконі або в крижаній воді. Поки варяться овочі, копчену скумбрію очищаємо від шкіри, кісток і нарізаємо на шматочки.


    Очищену цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо на дно великої довгастої тарілки.
    Викладаємо зверху підготовлені шматочки копченої скумбрії.
    На скумбрію натираємо на крупній тертці очищений варену картоплю.


    Щедро покриваємо 3 шари майонезом (4-5 ст. л.).
    Зверху натираємо на крупній тертці очищену моркву і змащуємо майонезом.
    Натираємо на крупній тертці очищену варену буряк.


    Покриваємо шар з буряка майонезом, зверху натираємо яєчні жовтки, витираємо краю тарілки паперовими серветками і салат «Скумбрія під шубою» готовий!

    Наполягаємо смачний салат в холодильнику мінімум 1 годину і подаємо на святковий стіл. Приємного апетиту!

    Дивіться також: