Салат » а-ля Олів’є з тунцем і креветками


Для приготування смачного салатику беремо всі інгредієнти як для традиційного Олів’є, тільки замість ковбаси додаємо консервований тунець, креветки і зелені оливки.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — креветки

  • 2 банки

    — тунець (консерви)

  • 500 гр.

    — картопля

  • 2 шт.

    — морква

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 2-3 шт.

    — огірок (солоні або 5-6 шт. корнішони)

  • 1 банку

    — горох (консервований)

  • 1/2 банки

    — оливки (без кісточок)

  • 250 гр.

    — майонез

Рецепт приготування

    Яйця, картоплю, моркву ретельно промиваємо і відварюємо до готовності. Охолодити в холодній воді (для більш швидкого приготування) і очищаємо. Креветки, якщо беремо не варені, викладаємо в киплячу воду і відварюємо до 10 хвилин (залежить від розміру).

    Підготовлені креветки очищаємо і нарізаємо на середні шматочки, солоні огірки, картопля з морквою — кубиками, оливки зливаємо і нарізаємо тонкими півкільцями, яйця — дрібно. Тунець відкриваємо, зливаємо і розминаємо виделкою на більш дрібні шматочки.


    Всі підготовлені інгредієнти викладаємо у велику миску.


    Додаємо майонез і перемішуємо.

    Якщо салат подаємо порціями, то викладаємо смачний салат з тунцем і креветками в сервірувальну кільце, яке розміщуємо посередині тарілки і акуратно виймаємо кільце. Прикрашаємо креветкою, натертим жовтком, червоним перцем і подаємо. Або просто подаємо салатик а-ля Олів’є у великій салатниці. Приємного апетиту!