Розсольник на зиму


Відмінний рецепт суповий заготовки для розсольнику на зиму з морквою, огірками, помідорами, цибулею і перловою крупою.

Інгредієнти

  • 1 склянка

    — перлова крупа

  • 2 кг.

    — огірок (свіжий)

  • 4 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 4 шт.

    — морква

  • 400 гр.

    — помідори

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2 ст. л.

    — оцет (столовий)

  • 2 ст. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Готуємо овочі. Чисті огірки натираємо на крупній тертці або дрібно нарізаємо. Даємо постояти підготовленим огіркам 1 годину, щоб виділилося якомога більше рідини. Помідори нарізаємо кубиками.

    Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками або тонкими півкільцями. Очищену моркву натираємо на крупній тертці. Моркву з цибулею відправляємо на сковороду з олією і обсмажуємо, поки не придбають золотистий колір.

    У велику каструлю викладаємо підготовлені моркву з цибулею, помідори, натерті і віджаті огірки і ретельно промиту перлову крупу. Додаємо оцет і сіль. Доводимо до кипіння й тушкуємо заготовку для розсольнику 40 хвилин.

  • Готову гарячу заготівлю розкладаємо в стерилізовані банки і закатуємо під кришки. Як заправка для розсольнику охолоне, відправляємо в прохолодне місце і використовуємо у міру необхідності. З банки 0,5 заготовки виходить велика каструля супу розсольник. Приємного апетиту!