Рол з креветками темпура


Простий рецепт ролів з креветками в клярі, свіжим огірком і авокадо.

Інгредієнти

  • 2 аркуша

    — водорості норі

  • 3 чашки

    — рисова крупа (готовий суші-рис)

  • 8 шт.

    — креветки (великі)

  • 1/2 шт.

    — огірок

  • 2 шт.

    — авокадо

  • 1/2 шт.

    — лимон

  • 250 гр.

    — мука

  • 250 мл.

    — вода (крижана)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1 склянки

    — рослинна олія

  • за смаком

    — соус (Унагі)

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо яйце, крижану воду і, збиваючи, порціями додаємо борошно. Добре перемішуємо тісто.


    Очищені креветки по одній опускаємо в підготовлений кляр і обсмажуємо в гарячому маслі до золотистого кольору.


    Викладаємо обсмажені креветки на серветки.


    Огірок натираємо соломкою.


    Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кістка половинки і очищаємо. Кожну половинку авокадо нарізаємо на скибочки і залишаємо, трохи розсунувши скибочки. Поливаємо підготовлені авокадо лимонним соком.


    Листи норі розрізаємо навпіл, викладаємо на рогожу в плівці, змочуємо руки у воді і рівномірно розподіляємо готовий суші-рис (по ¼ частині на кожен лист).


    Перевертаємо рис з норі і викладаємо по 2 шт. великих креветок в клярі і по ¼ частині огірка.


    Звертаємо щільно рол за допомогою циновки.


    Розгортаємо.


    На готовий рол переносимо з допомогою ножа підготовлені нарізані половинки авокадо, накриваємо плівкою і знову звертаємо рогожу з ролом, щоб авокадо щільно трималося.

    Готові роли розрізаємо гострим ножем на 6-8 частин, викладаємо на тарілку з соусом Унагі і подаємо. Приємного апетиту!