Рогалики з рахат-лукумом


Простий рецепт ароматних рогаликів з східної солодкістю рахат-лукумом. За таким рецептом можна готувати рогалики з варенням і з мармеладом.

Інгредієнти

  • 450 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 160 гр.

    — вершкове масло (розм’якшене)

  • 100 мл.

    — сметана

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 10 гр.

    — сода (харчова, 1 ч. л. з гіркою)

  • 1 ст. л.

    — оцет (9%)

  • 1 ст. л.

    — рослинна олія

  • 64 шматочка

    — рахат-лукум (невеликі)

  • за смаком

    — цукрова пудра

Рецепт приготування

    В миску, додаємо розм’якшене вершкове масло, олію, сметану та яйця. Соду насипаємо в столову ложку, вливаємо оцет, чекаємо кілька секунд і додаємо в миску. Добре перемішуємо вінчиком і порціями додаємо борошно, замішуємо гладке тісто, яке не липне до рук. Закриваємо і відправляємо в холодильник на 1 годину.


    Через 1 годину тісто ділимо на 4 частини.


    Розкачуємо кожну частину в тонкий коло, ділимо на 16 клинів, викладаємо по 1 шматочку рахат-лукуму і звертаємо в рогалики. Разом отримуємо 64 невеликих рогаликів.


    Підготовлені рогалики з рахат-лукумом викладаємо на деко з пекарської папером.


    Випікаємо рогалики в духовці при 180 градусах 25 хвилин. Рахат-лукум в якості начинки має велику перевагу в порівнянні з варенням, при випіканні начинка не буде витікати з рогаликів і підгоряти.


    Ароматні рогалики остуджуємо, обвалюємо в цукровій пудрі і подаємо. Приємного апетиту!