Рис зі свинячими реберцями


Простий рецепт приготування ароматної, смачної рису зі свинячими реберцями.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — рисова крупа

  • 250 гр.

    — свинина (реберця)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1 шт.

    — помідори

  • 1/2 шт.

    — перець (зелений болгарський)

  • кілька шт.

    — шафран

  • для смаження

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — сіль

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

Рецепт приготування

    У сковороду наливаємо невелику кількість масла, нагріваємо і викладаємо нарізаний на 2 частини часник, обсмажуємо кілька хвилин до золотистого кольору (не пересмажуємо). Прибираємо з сковороди.

    Свинячі реберця розрізаємо на невеликі шматочки.


    Додаємо реберця в сковороду і смажимо на сильному вогні кілька хвилин, поки не зажарятся до коричневої скоринки.

    Перець і помідор нарізаємо кубиками й викладаємо до ребрышкам, обсмажуємо кілька хвилин.

    До м’яса і овочів викладаємо промитий рис, шафран і заливаємо водою, щоб повністю покривала рис з реберцями і доливаємо ще води на 1 см вище рису. Солимо і перчимо.

    Готуємо рис з реберцями 5 хвилин на сильному вогні, перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо, поки рис не приготується і не стане розсипчастим.

  • Вимикаємо вогонь, даємо постояти 3 хвилини. Розкладаємо по тарілках і подаємо.

    Приємного апетиту!