Рис з куркою, грибами і овочами


Швидкий і смачний рецепт приготування розсипчастого рису з куркою, грибами і овочами.

Інгредієнти

  • 1 склянка

    — рисова крупа (длиннозерная)

  • 250 гр.

    — курка (грудка (філе)

  • 5 шт.

    — печериці

  • 1/2 шт.

    — перець (червоний солодкий)

  • 1/2 шт.

    — перець (зелений солодкий)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 пір’їнки

    — зелена цибуля

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Рис в каструлі ретельно промиваємо, заливаємо 4 склянками води. Ставимо на сильний вогонь, доводимо до кипіння, солимо. Зменшуємо вогонь на середній і варимо рис до м’якості без кришки близько 13-15 хвилин. Пробуємо на м’якість. Готовий рис промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. За такого методу приготування рис буде завжди розсипчастим.

    Поки вариться рис, куряче філе нарізаємо на шматочки, гриби з перцем на невеликі скибочки, ріпчасту і зелену цибулю дрібно шаткуємо.

    В глибокий сотейник виливаємо масло, ставимо на сильний вогонь, викладаємо шматочки філе і обсмажуємо протягом 10-12 хвилин до золотистої скоринки. Прибираємо шматочки в макітру.

    У сотейнику після курки обсмажуємо до м’якості цибулю, потім додаємо підготовлені шампіньйони і перець. Солимо і обсмажуємо на середньому вогні 10-12 хвилин, поки рідина не випарується.

    В обсмажені гриби з овочами викладаємо курку і підготовлений рис. Добре перемішуємо і обсмажуємо рис близько 5 хвилин, пробуємо на сіль.

  • Готовий гарячий рис з куркою, грибами і овочами розкладаємо по тарілках, посипаємо зеленою цибулею і подаємо. Приємного апетиту!