Швидкий і смачний рецепт приготування розсипчастого рису з куркою, грибами і овочами.
Інгредієнти
-
1 склянка
— рисова крупа (длиннозерная)
-
250 гр.
— курка (грудка (філе)
-
5 шт.
— печериці
-
1/2 шт.
— перець (червоний солодкий)
-
1/2 шт.
— перець (зелений солодкий)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 пір’їнки
— зелена цибуля
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готовий гарячий рис з куркою, грибами і овочами розкладаємо по тарілках, посипаємо зеленою цибулею і подаємо. Приємного апетиту!
Рис в каструлі ретельно промиваємо, заливаємо 4 склянками води. Ставимо на сильний вогонь, доводимо до кипіння, солимо. Зменшуємо вогонь на середній і варимо рис до м’якості без кришки близько 13-15 хвилин. Пробуємо на м’якість. Готовий рис промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. За такого методу приготування рис буде завжди розсипчастим.
Поки вариться рис, куряче філе нарізаємо на шматочки, гриби з перцем на невеликі скибочки, ріпчасту і зелену цибулю дрібно шаткуємо.
В глибокий сотейник виливаємо масло, ставимо на сильний вогонь, викладаємо шматочки філе і обсмажуємо протягом 10-12 хвилин до золотистої скоринки. Прибираємо шматочки в макітру.
У сотейнику після курки обсмажуємо до м’якості цибулю, потім додаємо підготовлені шампіньйони і перець. Солимо і обсмажуємо на середньому вогні 10-12 хвилин, поки рідина не випарується.
В обсмажені гриби з овочами викладаємо курку і підготовлений рис. Добре перемішуємо і обсмажуємо рис близько 5 хвилин, пробуємо на сіль.