Рис з грибами і овочами


Рецепт смачного пісного страви з рису, консервованих грибів, солодкого перцю і помідорів.

Інгредієнти

  • 1 склянка

    — рисова крупа

  • 1 шт.

    — перець (солодкий)

  • 2 шт.

    — помідори

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 банку

    — гриби (консервовані будь-які)

  • 1 гілочка

    — петрушка

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищену цибулю подрібнюємо у блендері або дрібно нарізаємо. Очищений перець нарізаємо соломкою.


    Помідори надрізаємо, заливаємо окропом на 30 секунд, очищаємо і нарізаємо кубиками.


    Обсмажуємо 2-3 хвилини подрібнену цибулю.


    Додаємо смужки перцю і смажимо 2 хвилини.


    Викладаємо підготовлені кубики помідорів, перемішуємо.


    Додаємо в овочі промитий 5-6 разів рис, перець, сіль, перемішуємо, накриваємо і смажимо рис 5 хвилин.


    Вливаємо гарячу воду, щоб повністю покрити рис з овочами і додаємо подрібнені консервовані гриби.


    Накриваємо ароматне блюдо і тушкуємо на повільному вогні до 20 хвилин, поки вода не випарується.

    Ароматний рис подаємо гарячим хлібом. Приємного апетиту!