Рецепт смачного пісного страви з рису, консервованих грибів, солодкого перцю і помідорів.
Інгредієнти
-
1 склянка
— рисова крупа
-
1 шт.
— перець (солодкий)
-
2 шт.
— помідори
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 банку
— гриби (консервовані будь-які)
-
1 гілочка
— петрушка
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Очищену цибулю подрібнюємо у блендері або дрібно нарізаємо. Очищений перець нарізаємо соломкою.
Помідори надрізаємо, заливаємо окропом на 30 секунд, очищаємо і нарізаємо кубиками.
Обсмажуємо 2-3 хвилини подрібнену цибулю.
Додаємо смужки перцю і смажимо 2 хвилини.
Викладаємо підготовлені кубики помідорів, перемішуємо.
Додаємо в овочі промитий 5-6 разів рис, перець, сіль, перемішуємо, накриваємо і смажимо рис 5 хвилин.
Вливаємо гарячу воду, щоб повністю покрити рис з овочами і додаємо подрібнені консервовані гриби.
Накриваємо ароматне блюдо і тушкуємо на повільному вогні до 20 хвилин, поки вода не випарується.
Ароматний рис подаємо гарячим хлібом. Приємного апетиту!