Найдавніший рецепт супу датований 4 століттям. З тих пір кулінарія в цій частині отримала помітний поштовх вперед, і сьогодні відомі тисячі різних рецептів супу. Це перша страва, що дозволяє запустити процеси травлення, насичує організм необхідними компонентами і вітамінами.
Рибний суп – окрема категорія супів. Він не відноситься до категорії щоденних, він швидше схожий на свята. Готувати суп з риби можна по-різному – рецептів дуже багато. Вибрати можна будь – із звичайної риби, з благородною, з консервів.
Рецепти приготування:
Щоб рибний суп вийшов смачним і наваристим, треба дотримувати нескладні правила його приготування.
1. Класичний варіант супу
Рецепт рибного супу, який називають класичним, подарує тепло і смак.
Для його приготування знадобиться:
- Риба – 0,5 кг
- Вода – 1,5 л
- Рис – 100 г
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 1-2 шт.
1. Спочатку слід покласти в каструлю рибу (треба для бульйону вибирати кістки і хребти, а також голову, м’якоть слід залишити, щоб закласти ближче до кінця варіння) і очищені від шкірки цибулю з морквою. Залийте водою і варіть 15 хвилин. Потім вийміть кістки риби і овочі. Процідіть бульйон.
2. Картоплю очистіть від шкірки і поріжте. Покладіть її в бульйон і варіть 10 хвилин. Якщо з’являється піна, її треба прибирати з допомогою шумівки.
3. Промийте рис і засипте в суп.
4. Закладіть м’якоть риби — вона звариться швидко. Це займе хвилин 15. Готовий суп треба доповнити зеленню, лаврушкой. Після цього залишається варити ще хвилину. Зніміть з вогню. Перед подачею треба м’ясо риби зняти з кісток (якщо використовували не філе).
Розливайте по тарілках і за стіл.
Приємного апетиту!