Рибні котлети з картоплею


Відмінний рецепт смачних котлет з білої риби (короп, тріска тощо), вареної картоплі з додаванням гірчиці і петрушки.

Інгредієнти

  • 3 шт.

    — короп (філе)

  • 3 шт.

    — картопля (варена)

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 1/2 чашки

    — мука

  • 1 чашка

    — сухарі (панірувальні)

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 1 ч. л.

    — гірчиця (їдальня)

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування


    Філе коропа (можна взяти тріску, судака, сазана або іншу рибу) посипаємо сіллю, перцем і обсмажуємо в олії з 2-х сторін за 4-5 хвилин.
    Філе викладаємо на тарілку, остуджуємо і подрібнюємо виделкою.


    Готову варену картоплю очищаємо і розминає товкачиком в мисці.


    До підготовленого пюре додаємо подрібнену рибу, гірчицю, яйце (1 шт), нарізану петрушку і добре перемішуємо заготовку для рибних котлет.


    З готової рибної маси формуємо невеликі котлетки (близько 12 шт.) і обвалюємо спочатку в борошні.
    Потім відправляємо в збиті яйця.
    Обвалюємо в сухарях і викладаємо на дошку.

    У великій кількості олії порціями обсмажуємо ароматні рибні котлети до хрусткої скориночки і викладаємо на тарілку. Подаємо смачні котлетки з улюбленим соусом і/або гарніром. Приємного апетиту!