Відмінний рецепт смачних котлет з білої риби (короп, тріска тощо), вареної картоплі з додаванням гірчиці і петрушки.
Інгредієнти
-
3 шт.
— короп (філе)
-
3 шт.
— картопля (варена)
-
3 шт.
— куряче яйце
-
1/2 чашки
— мука
-
1 чашка
— сухарі (панірувальні)
-
2 гілочки
— петрушка
-
1 ч. л.
— гірчиця (їдальня)
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Філе коропа (можна взяти тріску, судака, сазана або іншу рибу) посипаємо сіллю, перцем і обсмажуємо в олії з 2-х сторін за 4-5 хвилин.
Філе викладаємо на тарілку, остуджуємо і подрібнюємо виделкою.
Готову варену картоплю очищаємо і розминає товкачиком в мисці.
До підготовленого пюре додаємо подрібнену рибу, гірчицю, яйце (1 шт), нарізану петрушку і добре перемішуємо заготовку для рибних котлет.
З готової рибної маси формуємо невеликі котлетки (близько 12 шт.) і обвалюємо спочатку в борошні.
Потім відправляємо в збиті яйця.
Обвалюємо в сухарях і викладаємо на дошку.
У великій кількості олії порціями обсмажуємо ароматні рибні котлети до хрусткої скориночки і викладаємо на тарілку. Подаємо смачні котлетки з улюбленим соусом і/або гарніром. Приємного апетиту!