Риба з рисом і гарбузом


Оригінальний рецепт приготування риби з рисом і гарбузом.

Інгредієнти

  • 450 гр.

    — тріска

  • 270 гр.

    — рисова крупа

  • 500 гр.

    — гарбуз

  • 2 зубчики

    — часник

  • 6 гілочок

    — зелена цибуля

  • 2 ст. л.

    — борошно (пшеничне)

  • 1 ч. л.

    — коріандр (мелений)

  • 1/2 ч. л.

    — куркума

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Тріску очищаємо від кісток і нарізаємо на невеликі шматочки. У великій мисці змішуємо борошно, куркуму, коріандр, трохи солі і перець. Додаємо в миску до спецій і борошні підготовлені шматочки тріски, перемішуємо і залишаємо.

    Гарбуз нарізаємо на шматочки. Нагріваємо в глибокій сковороді 1 столову ложку олії і обсмажуємо нарізану зелену цибулю з подрібненим часником. Додаємо гарбуз і обсмажуємо 4-5 хвилин.

    Попередньо промитий рис викладаємо до гарбуз, смажимо 2-3 хвилини і додаємо 550 мл гарячої води (краще рибний бульйон). Доводимо до кипіння, солимо, перчимо, зменшуємо вогонь і варимо рис з гарбузом 15 хвилин.

    Поки вариться рис з гарбузом, в сковороді обсмажуємо 3-4 хвилини підготовлені шматочки тріски з 2 столовими ложками олії.

  • Готовий гарячий рис з гарбузом розкладаємо по тарілках, зверху додаємо шматочки обсмаженої риби і подаємо. Приємного апетиту!