Смачна копчена червона риба (сьомга, горбуша, кета, нерка) в домашніх умовах без спеціального обладнання. Червону рибу спочатку 18 годин витримуємо в солі і цукор, потім в рідкому димі 6 годин і 8 годин підсушуємо на решітці.
Інгредієнти
-
1 кг.
— сьомга (філе)
-
1/2 чашки
— сіль
-
1/4 чашки
— цукор
-
6 ст. л.
— рідкий дим
-
1/2 чашки
— вода
Рецепт приготування
Шматки риби висушуємо паперовими рушниками і щедро посипаємо з усіх боків цукром і сіллю.
Викладаємо підготовлені шматки червоної риби в контейнер і відправляємо накритими в холодильник на 12-18 годин.
Потім слабосолону рибку промиваємо.
Висушуємо паперовими рушниками.
Рідкий дим перемішуємо в мисці з водою.
Шматки слабосоленої червоної риби викладаємо назад в контейнер, заливаємо рідким димом з водою і витримуємо в холодильнику 6-8 годин, періодично перевертаючи шматки.
Виймаємо ароматні шматки червоної риби з контейнера, висушуємо паперовими рушниками, щоб створити суху скоринку, залишаємо на решітці при кімнатній температурі на 7-8 годин.
Готову ароматну копчену рибку нарізаємо, подаємо на бутербродах або окремо і насолоджуємося. Приємного апетиту!