Ароматні пряні курячі стегна в спеціях, тушковані з рисом, оливками і родзинками.
Інгредієнти
-
4 шт.
— курка (стегно)
-
300 гр.
— рисова крупа (длиннозерная)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— перець (солодкий)
-
2 зубчики
— часник
-
40 гр.
— ізюм
-
16 шт.
— оливки (чорні оливки)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
2 гілочки
— петрушка
-
4 шт.
— лавровий лист
-
1 ч. л.
— паприка
-
1/2 ч. л.
— коріандр
-
1/4 ч. л.
— кмин
-
1/2 ч. л.
— перець (духмяний)
-
1/2 ч. л.
— імбир (порошок)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
З курячих стегон знімаємо шкіру і акуратно видаляємо кістка. Натираємо підготовлене філе курячих стегон сіллю і сумішшю з паприки, коріандру, кмину, перцю і імбирного порошку (можна використовувати натертий імбир).
Рис промиваємо до прозорої води. В олії швидко обсмажуємо пряне філе курячих стегон до коричневої скоринки.
Чорні оливки (маслини), очищений солодкий перець, часник, ріпчаста цибулю нарізаємо дрібно, за бажанням можна додати стручочек пекучого перцю. Родзинки промиваємо.
В масло після курячих стегон викладаємо підготовлені часник, цибулю, шматочки перцю і смажимо 4-5 хвилин, поки рідина не випарується.
Додаємо в овочі промитий рис і, помішуючи, смажимо 4 хвилини.
Додаємо 600-700 мл води (курячого бульйону), нарізані маслини, родзинки, лавровий лист. Доводимо рис до кипіння і викладаємо обсмажене філе курячих ніг. Накриваємо, зменшуємо і варимо 12-14 хвилин, поки рис не стане м’яким і вся рідина не піде.
Подаємо ароматний рис з шматочком пряного філе і петрушкою. Приємного апетиту!