Пряна курка з рисом і овочами


Ароматні пряні курячі стегна в спеціях, тушковані з рисом, оливками і родзинками.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — курка (стегно)

  • 300 гр.

    — рисова крупа (длиннозерная)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — перець (солодкий)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 40 гр.

    — ізюм

  • 16 шт.

    — оливки (чорні оливки)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 4 шт.

    — лавровий лист

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 1/2 ч. л.

    — коріандр

  • 1/4 ч. л.

    — кмин

  • 1/2 ч. л.

    — перець (духмяний)

  • 1/2 ч. л.

    — імбир (порошок)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    З курячих стегон знімаємо шкіру і акуратно видаляємо кістка. Натираємо підготовлене філе курячих стегон сіллю і сумішшю з паприки, коріандру, кмину, перцю і імбирного порошку (можна використовувати натертий імбир).


    Рис промиваємо до прозорої води. В олії швидко обсмажуємо пряне філе курячих стегон до коричневої скоринки.


    Чорні оливки (маслини), очищений солодкий перець, часник, ріпчаста цибулю нарізаємо дрібно, за бажанням можна додати стручочек пекучого перцю. Родзинки промиваємо.


    В масло після курячих стегон викладаємо підготовлені часник, цибулю, шматочки перцю і смажимо 4-5 хвилин, поки рідина не випарується.
    Додаємо в овочі промитий рис і, помішуючи, смажимо 4 хвилини.


    Додаємо 600-700 мл води (курячого бульйону), нарізані маслини, родзинки, лавровий лист. Доводимо рис до кипіння і викладаємо обсмажене філе курячих ніг. Накриваємо, зменшуємо і варимо 12-14 хвилин, поки рис не стане м’яким і вся рідина не піде.

    Подаємо ароматний рис з шматочком пряного філе і петрушкою. Приємного апетиту!