Плов з грибами і овочами


Найпростіший рецепт ароматної плову з грибами і рисом, солодким перцем, цибулею та морквою.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — печериці (лісові)

  • 200 гр.

    — рисова крупа

  • 2 шт.

    — перець (зелений і червоний)

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищені моркву і солодкий перець нарізаємо дрібними кубиками, цибулю — дрібно, чисті гриби — скибочками. Викладаємо підготовлені печериці, овочі, масло й обсмажуємо, помішуючи, 4-5 хвилин на сильному вогні, щоб злегка всі зарум’янилося.


    Додаємо в гриби і овочі промитий 4-5 разів рис, перемішуємо і викладаємо в глибоку форму для запікання.


    Заливаємо рис з грибами і овочами водою (700 мл) або овочевим бульйоном, додаємо лавровий лист, сіль, перець і відправляємо в духовку при 200 градусах. Готуємо ароматний плов в духовці 40-45 хвилин, поки рис не вбере всю рідину.

    Смачний пісний плов подаємо з хрустким салатом. Приємного апетиту!