Пиріжки з фаршем, рисом і яйцем


Смачні печені пиріжки з бездріжджового сирного тесту з ароматною начинкою з фаршу, грибів, яєць і рису.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 250 гр.

    — мука

  • 250 гр.

    — сир (фета або бринза)

  • 250 гр.

    — вершкове масло

  • 1 шт.

    — куряче яйце

Для начинки:

  • 500 гр.

    — м’ясний фарш (яловичий)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 4-5 шт.

    — печериці

  • 5 шт.

    — куряче яйце

  • 75 гр.

    — рисова крупа

  • 1 ст. л.

    — вершкове масло

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Сир фета або бринзи розминаємо виделкою.


    У миску блендера насипаємо борошно, додаємо шматочки холодного масла і перемішуємо, поки не утворюються великі крихти.


    Додаємо підготовлений сир і перемішуємо, поки тісто не стане однорідним. Сіль не додаємо, так як фета (або бринза) солоний сир.


    Формуємо кулю, загорнути плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.


    У гаряче масло викладаємо підготовлені нарізані гриби з цибулею і обсмажуємо 2-3 хвилини.


    Додаємо готовий фарш і накриваємо кришкою.


    Смажимо фарш на середньому вогні, періодично помішуємо, поки рідина не випарується.


    Паралельно відварюємо яйця (4 шт), остуджуємо і розминаємо виделкою.


    Рис відварюємо до напівготовності, промиваємо і відкидаємо на друшляк.


    У миску викладаємо остиглий фарш, рис, подрібнені варені яйця, додаємо сире яйце, сіль і перець.


    Добре перемішуємо ароматну начинку.


    Охолоджене тісто викладаємо на поверхню з борошном.


    Розкочуємо качалкою товщиною 3-5 мм.


    Вирізаємо з тіста кола діаметром близько 10 див. (використовуємо сервірувальне кільце або велику чашку).


    На кожен підготовлений коло викладаємо начинку (по 1 ст. л.). Закриваємо начинку, скріплюємо пальцями або виделкою і змащуємо збитим яйцем.

    Запікаємо м’ясні пиріжки в духовці при 200 градусах 30 хвилин. Готові смачні пиріжки трохи охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!