Пиріжки книші з картоплею


Смачні білоруські пиріжки книші з начинкою з картопляного пюре з додаванням ріпчастої цибулі, кропу з бездріжджового тіста.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 400 гр.

    — мука

  • 120 мл

    — вода (тепла)

  • 120 мл

    — рослинна олія

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ч. л.

    — розпушувач

  • 1 ч. л.

    — оцет (9%)

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

Для начинки:

  • 600-700 гр.

    — картопля

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великий)

  • 2 гілочки

    — кріп

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ст. л.

    — вершкове масло

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У мисці перемішуємо вінчиком яйце (1 шт) з рослинним маслом (120 мл), оцтом і теплою водою. В іншій мисці перемішуємо борошно з розпушувачем. Підготовлену поступово вливаємо яєчну суміш в борошно, постійно помішуючи. Замішуємо тісто, накриваємо і залишаємо на столі на 40 хвилин.

    Очищену картоплю нарізаємо на невеликі шматочки і відварюємо 15-20 хвилин. В рослинному маслі (2 ст. л.) подрібнену цибулю обсмажуємо. Готову картоплю зливаємо, розминаємо з вершковим маслом (1 ст. л.), додаємо цибулю в олії, подрібнений кріп, сіль, перець і перемішуємо. Начинка для книшів готова.

    Готове тісто ділимо на 2 частини. Розкачуємо кожну частину в прямокутник 30 х 40 см. Викладаємо на кожен прямокутник з краю по половині підготовленої картопляної начинки.


    Розподіляємо по всьому краю.


    Звертаємо тісто з картопляною начинкою в рулет.


    Ділимо рулет на 8 рівних частин і розрізаємо.


    У кожній частині з одного кінця скріплюємо щільно краю, перевертаємо скріпленої стороною вниз і з’єднуємо кінці верхньої частини, залишаючи невеликий отвір.


    Начинку у книшів вминаем трохи всередину. Отримуємо гарні невеликі пиріжки.

    Викладаємо підготовлені книші на змащене деко, змащуємо яйцем (1 шт.). Випікаємо смачні книші в духовці при 190 градусах 40 хвилин. Готові ароматні книші подаємо злегка теплими. Приємного апетиту!