Пиріг з варенням


Оригінальний рецепт приготування ароматної пирога з яблучним варенням, волоськими горіхами та шоколадною глазур’ю.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 400 гр.

    — мука

  • 1 пакетик

    — дріжджі (сухі)

  • 100 мл.

    — молоко

  • 150 гр.

    — вершкове масло (м’яке)

  • 1 пакетик

    — ванільний цукор

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 3 ст. л.

    — цукор

  • 1 щіпка

    — сіль

Для начинки:

  • 300 гр.

    — варення (густе)

  • 150 гр.

    — волоський горіх

Для глазурі:

  • 100 мл.

    — молоко

  • 50 гр.

    — вершкове масло

  • 4 ст. л.

    — какао (порошок)

  • 4 ст. л. с

    — цукор

Рецепт приготування

    У миску просіваємо борошно, додаємо всі інгредієнти для тіста і замішуємо пружне не липке тісто.


    Поділяємо підготовлене тісто на 3 частини і формуємо кульки.


    Деко щедро змащуємо вершковим маслом. Одну частину тіста розкачуємо в тонкий лист.


    Викладаємо на деко перший лист з тіста і формуємо бортики. Волоські горіхи подрібнюємо і змішуємо з варенням. Рівномірно розподіляємо половину варення з горіхами.


    Другу половину тіста розкочуємо, викладаємо на варення і змащуємо залишками варення. Нарываем пиріг рештою тестом, закріплюємо по боках і робимо виделкою багато проколів.


    Випікаємо ароматний пиріг у духовці при 180 градусах 25-30 хвилин і охолодити.
    Поки готується пиріг, варимо глазур. Доводимо до кипіння молоко з цукром і какао. Додаємо масло і варимо, постійно помішуючи, поки глазур не закипить і не загусне.

    Змащуємо пиріг злегка остигнула глазур’ю і даємо пирогу постояти, поки глазур не застигне.

    Нарізаємо ароматний пиріг з варення і глазур’ю на шматочки і подаємо. Приємного апетиту!