Пиріг з сиром «Ватрушка»


Відмінний рецепт приготування відкритого пирога з сиром та родзинками. Пісочне тісто буде прекрасною основою для пирога.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 250 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 150 гр.

    — вершкове масло

  • 80 гр.

    — цукор

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 щіпка

    — сіль

Для начинки:

  • 500 гр.

    — сир

  • 150 гр.

    — цукор

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 80 гр.

    — ізюм

  • 60 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 1 щіпка

    — сіль

Рецепт приготування

    Готуємо пісочне тісто. Вершкове масло нарізаємо дрібно ножем, щоб швидше змішати з борошном. Просіваємо борошно на стіл, формуємо гірку і в центрі поглиблення.

    Білок 2 яєць відділяємо від жовтків і додаємо жовтки в поглиблення. Додаємо сіль і цукор. Викладаємо подрібнену масло по краях борошна і ретельно все перемішуємо. Формуємо з тіста кулю і викладаємо в поліетиленовий пакет. Прибираємо пакет в холодильник на 2-3 години.

    Поки охолоджується тісто для пирога, вершкове масло розтоплюємо, родзинки заливаємо гарячою водою, сир протираємо через сито.

    У великій мисці змішуємо цукор (150 гр.), два жовтки і сіль. Збиваємо до утворення піни і викладаємо сир. Потім додаємо підготовлене вершкове масло, борошно і набряклий родзинки. Все добре перемішуємо.

    Розігріваємо духовку до 180 градусів.

    Готове тісто розкочуємо тонко за розміром форми для запікання плюс кілька сантиметрів для бортиків. Викладаємо у змащену форму.

    Білки від чотирьох яєць ретельно збиваємо і акуратно перемішуємо з сирною масою. Викладаємо на тісто і рівномірно розподіляємо. Відправляємо пиріг з сиром в духовку на 45-50 хвилин.

  • Готовий пиріг з сиром трохи охолоджуємо, виймаємо з форми, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!