Пиріг з м’ясом


Рецепт дуже смачного м’ясного пирога з яловичиною з бездріжджового тіста. Пиріг виходить дуже соковитим і ароматним.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 3 чашки

    — борошно грубого помелу або інша)

  • 230 гр.

    — вершкове масло

  • 4 ст. л.

    — сметана

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

  • 1 шт.

    — куряче яйце

Для начинки:

  • 700 гр.

    — яловичина (без кісток)

  • 4 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 ч. л.

    — перець (суміш перців)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Вершкове масло дрібно нарізаємо і викладаємо в 2 склянки борошна, розтираємо масло з борошном руками до невеликих крихт. Додаємо сметану і перемішуємо. Насипаємо залишки борошна і замішуємо однорідне тісто. Тісто з борошна грубого помелу виходить темним, готувати можна з будь-якої.

    Чистий яловичину дуже дрібно нарізаємо, додаємо дрібно нарізану цибулю, перець, сіль і добре перемішуємо.

    Ділимо тісто в співвідношенні 40/60 і розкачуємо 2 кола. Велике коло розміщуємо на деку з пекарської папером. Викладаємо на підготовлений коло начинку з яловичини.


    Зверху накриваємо меншим колом і, з допомогою пальців, скріплюємо нижню частину тіста з верхньої. Змащуємо збитим яйцем.


    В середині підготовленого пирога вирізаємо отвір.


    Відправляємо м’ясний пиріг в розігріту духовку до 185 градусів на 40 хвилин. Виймаємо майже готовий пиріг, в отвір повільно вливаємо половину чашки води, за бажанням посипаємо кунжутом і запікаємо ще 10 хвилин.

    Готовий ароматний пиріг з яловичиною виймаємо, накриваємо рушником і залишаємо на 10-15 хвилин. Соковитий пиріг нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!