Пиріг з картоплею, беконом і сиром


Рецепт приготування смачного відкритого пирога з картоплею, беконом і сиром.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 200 гр.

    — бекон

  • 6 шт.

    — картопля (середнього розміру)

  • 200 гр.

    — сир (Тильзитер, Гауда)

  • 1 шт.

    — куряче яйце (жовток)

  • 1/2 ч. л.

    — сода

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Вершкове масло нарізаємо в миску і залишаємо на 5-7 хвилин. Висипаємо борошно на дошку і посипаємо дрібкою солі і содою. В середину борошна викладаємо м’яке масло і перетираємо масло з борошном, поступово додаючи 5 столових ложок води. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо на 30 хвилин у холодильнику.

    Картоплю очищаємо і відварюємо 25 хвилин у воді, зливаємо і нарізаємо на скибочки. Бекон дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді 2-3 хвилини.

    Духовку розігріваємо до 210 градусів. Деко вистилаємо пергаментним папером.

    Тісто розгортаємо в прямокутник довжиною 30 см. і шириною 25 див Викладаємо тісто на деко.

    В центр тіста викладаємо підготовлену картоплю, залишаємо по краях по 5 див., солимо і перчимо. На картоплю викладаємо бекон і посипаємо все натертим сиром. Закриваємо краї тіста, залишаючи середину відкритою.

  • Жовток у мисці збиваємо з 1 столовою ложкою води, змащуємо сумішшю тісто і відправляємо пиріг в духовку на 30 хвилин. Апетитний відкритий пиріг з картоплею, беконом і сиром готовий! Приємного апетиту!