Піца з салямі, грибами і помідорами


Класичний рецепт найсмачнішої піци з шматочками салямі, консервованими грибами, чорними оливками (маслинами), сиром і помідорами черрі.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 500 гр.

    — мука

  • 250 мл.

    — вода (тепла)

  • 7 гр.

    — дріжджі (сухі)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — цукор

  • 1 ч. л.

    — сіль

Для начинки:

  • 200 гр.

    — ковбаса (салямі)

  • 50 гр.

    — печериці (консервовані)

  • 100 гр.

    — помідори (черрі)

  • 250 гр.

    — сир (твердий)

  • 50 гр.

    — маслини

  • 3 ст. л.

    — соус (томатний)

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо теплу воду (50 мл., не вище 38 градусів) і цукор, додаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб суміш запенилась. Борошно насипати гіркою на поверхні, робимо поглиблення, посипаємо сіллю і вливаємо підійшла дріжджову суміш, теплу воду (200 мл), олія замішуємо тісто 5-7 хвилин. Залишаємо накритим на 1 годину.

    Салямі нарізаємо впоперек і розрізаємо на тонкі смужки, гриби з помідорками черрі — на скибочки, оливки — на кружечки, сир натираємо.


    Тісто замішуємо, поки не буде прилипати до рук.


    Ділимо на 6 частин і розкачуємо з однієї частини в прямокутники.


    Викладаємо підготовлені прямокутники на деко з папером (2 листа), змащуємо томатним соусом (по ½ ст. л.).


    Сир ділимо на 12 частин, підготовлені салямі, гриби, помідори і оливки на 6 частин. Викладаємо на змащені прямокутники з 1/12 частини сиру і 1/6 частини салямі.


    Додаємо по 1/6 частині грибів, оливок, помідор і посипаємо залишками сиру. Формуємо з країв тіста невеликі бортики.


    Випікаємо ароматну піцу в духовці (попередньо розігрітій) при 200 градусах 20 хвилин.


    Подаємо смачнющу піцу з салямі трохи охолодженою. Приємного апетиту!