Піца в булочках


Оригінальний рецепт приготування дуже смачної піци в булочці.

Інгредієнти

Тісто

  • 300 мл.

    — вода

  • 1.5 ч. л.

    — дріжджі

  • 1.5 ч. л.

    — сіль

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • 600 гр.

    — мука

Начинка

  • — соус (маринара)

  • 150 гр.

    — ковбаса (пепероні дрібно нарізати)

  • 250 гр.

    — сир (моцарела тертий або інший)

  • 1/4 склянки

    — сода

  • 2 ст. л.

    — цукор

  • 4 ст. л.

    — вершкове масло (розтоплене)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Розвести дріжджі в теплій воді, додати оливкове масло, сіль, борошно. Замісити тісто, закрити і залишити в теплому місці на 1,5 години.

    Духовку нагрійте до 175 градусів. Розімніть тісто на обробній дошці. Зліпити з тіста довгу «ковбасу». Розріжте його на 16 частин. Кожну розкачати на присипаної борошном дошці.


    Викладіть на кожну корж тіста 1-2 столових ложки соусу, 2 столові ложки сиру і 1 столову ложку нарізаної пепероні.


    Тісто злегка змочіть по краю і все щільно скріпіть, щоб начинка виявилася усередині.


    Закип’ятіть велику каструлю з водою, куди закиньте соду і 2 столових ложки цукру (вода буде активно вирувати).
    Закиньте в киплячу воду булочки (по 4 шт за раз), залиште варитися 30 секунд і шумівкою виловите їх, покладіть на деко.

    Змастіть кожну розтопленим вершковим маслом, присипте сіллю грубого помелу. Випікайте при 175 градусах до золотисто-коричневої скоринки.

  • Приємного апетиту!