Піца Кальцоне


Відмінний рецепт приготування закритої піци з грибами, шинкою, помідорами і моцарелою. Дріжджове тісто для піци можна замінити на готове листкове.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 2 пачки

    — дріжджі (сухі)

  • 9-11 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • 500 гр.

    — печериці

  • 200 гр.

    — шинка (варена)

  • 250 гр.

    — сир (Моцарела)

  • 2 шт.

    — помідори

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великого розміру)

  • 1 зубчик

    — часник

  • 1 пачка

    — кетчуп (лечо)

  • 2 ч. л.

    — приправа (для піци)

  • 1 гілочка

    — розмарин

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для тіста замішуємо в мисці до однорідної маси борошно, дріжджі, ½ чайної ложки сіль, 6-8 столових ложок олії, 250 мл води. Тісто для кальцоне накриваємо кришкою і залишаємо на 50-60 хвилин в теплому місці.


    Один помідор нарізаємо на дрібні шматочки, цибулю з часником дрібно подрібнюємо.
    Обсмажуємо підготовлені часник, 1 столову ложку цибулі з однією столовою ложкою олії. Потім додаємо підготовлені помідори, обсмажуємо 4 хвилини і заливаємо овочі кетчупом. Додаємо в соус для кальцоне сіль, перець і 1 чайну ложку приправи для піци. Варимо соус 10 хвилин з відкритою кришкою і остуджуємо.

    Чисті печериці нарізаємо. Обсмажуємо залишки цибулі з 1 столовою ложкою олії і додаємо гриби, сіль, перець, 1 чайну ложку приправи для піци. Обсмажуємо гриби 5 хвилин, щоб випарувалася рідина.


    Шинку нарізаємо соломкою, ¼ частина сиру нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо шинку з сиром в остиглі гриби і перемішуємо.

    Тісто після 60 хвилин знову замішуємо, ділимо на 2 частини. Одну частину розкачуємо (30 см х 38 см), викладаємо на деко з пергаментним папером.

    На підготовлене тісто викладаємо соус і начинку з грибами і шинкою. Залишаємо краю.


    Другу частину тіста розкачуємо, накриваємо начинку, скріплюємо краю нижнього і верхнього шару тіста і залишаємо на 10 хвилин.

    Залишився помідор і сир нарізаємо на тонкі кружечки. Викладаємо на пиріг трави, кружечки помідора і сиру Моцарелла, змащуємо тісто 1 столовою ложкою олії.
    Відправляємо Кальцоне в попередньо розігріту духовку до 200 градусів на 35 хвилин.

    Готову піцу Кальцоне нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!