Паска великодня


Відмінний рецепт приготування рецепт приготування паски.

Інгредієнти

  • 600 гр.

    — мука

  • 1,5 склянки

    — молоко

  • 200 гр.

    — вершкове масло

  • 6 шт.

    — куряче яйце

  • 2 склянки

    — цукор

  • 50 гр.

    — дріжджі (пресовані)

  • 100 гр.

    — ізюм

  • 1 щіпка

    — ванілін

  • 1 щіпка

    — сіль

Для прикраси

  • 2 шт.

    — куряче яйце (білки)

  • 100 гр.

    — цукор

Рецепт приготування

    Одну столову ложку цукру і дріжджі розчиняємо в ледь теплому молоці. Постійно помішуючи, додаємо 150-200 гр. просіяного борошна і розмішуємо до однорідної маси (без грудок). Ставимо опару в тепле місце.

    Вершкове масло розтоплюємо в невеликій каструлі, охолоджуємо до кімнатної температури.

    Відокремлюємо жовтки яєць від білків. Миску з білками накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник. Жовтки 5 шт. змішуємо з цукром, добре розтираємо і додаємо розтоплене масло. Добре перемішуємо.

    Як тільки опара збільшиться вдвічі (близько 25-30 хвилин) додаємо суміш з цукру з жовтками, сіль, ванілін і все добре перемішуємо.

    Білки виймаємо з холодильника, збиваємо в піну і додаємо теж в опару. Перемішуємо і невеликими порціями додаємо борошно. Замішуємо тісто до появи в ньому бульбашок повітря.
    Добре вимішуємо тісто, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук. Накриваємо тісто тканиною і залишаємо в теплому місці. Даємо тісту в кілька разів піднятися (близько однієї години).

    Родзинки промиваємо, сушимо і обвалюємо в борошні. Як тільки тісто підніметься, додаємо родзинки і добре перемішуємо, знову ставимо у тепле місце й чекаємо, коли тісто підніметься.

    Форми для пасок змащуємо рослинним маслом. Ділимо тісто і викладаємо у форми (приблизно на 1/3 висоти), даємо тісту піднятися до країв форми і акуратно змащуємо верх пасок збитим жовтком.

    Випікаємо паски при температурі 180 градусів протягом 45-60 хвилин, час від часу обережно повертаючи форми. Як паски зарум’яняться накриваємо з пекарським папером, змоченою у воді. Готові паски виймаємо, даємо трохи охолонути у формах і потім витягуємо. Даємо повністю охолонути.

    Цукор збиваємо міксером з білками, отриманою сумішшю змащуємо верх пасок і акуратно наносимо декоративну посипання на збиті білки. Залишаємо паски в теплому місці на ніч.

  • Приємного апетиту!