Овочеве рагу з оливками Капоната


Італійське барвисте овочеве рагу з баклажанів, селери, помідорів, ріпчастої цибулі з додаванням оливок, часнику, орегано, базиліка і винного оцту.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — баклажан

  • 500 гр.

    — помідори

  • 200 гр.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 шт.

    — селера (стебло)

  • 1/2 банки

    — оливки

  • 4 зубчики

    — часник

  • 5 ст. л.

    — оцет (винний)

  • 4-5 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — орегано (сушений)

  • 1 ч. л.

    — базилік (сушений)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Баклажани нарізаємо крупно (скибочки 3-4 див), викладаємо в миску, посипаємо сіллю, перемішуємо, залишаємо на 10-15 хвилин і потім даємо стекти соку в друшляку. Селеру нарізаємо шматочками (1 див.), ріпчаста цибулю — півкільцями, часник — часточками, очищені від шкірки помідори — середніми скибочками.


    У глибокій сковороді на сильному вогні в олії (3 ст. л.) обсмажуємо 5 хвилин підготовлені баклажани і прибираємо на тарілку.


    Додаємо в сковороду після баклажанів масло (2 ст. л.), викладаємо цибулю, селеру, часник і смажимо 3-4 хвилини, помішуючи. Вливаємо винний оцет і выпариваем 2-3 хвилини, помішуючи.


    Викладаємо в цибулю з селерою обсмажені баклажани, підготовлені скибочки помідор і оливки. Додаємо орегано, мелений перець, сіль, базилік, перемішуємо і тушкуємо ароматне рагу на середньому вогні 10 хвилин, помішуючи, поки рідина майже повністю не випарується.

    Подаємо дуже смачне овочеве рагу Капоната з хрустким багетом. Приємного апетиту!