Оселедець під шубою з буряком і яйцями


Нетрадиційний рецепт знаменитого салату «Оселедець під шубою» з мінімальним кількістю інгредієнтів (оселедець, буряк, курячі яйця, майонез і зелений лук).

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — оселедець (солоний невелика)

  • 2 шт.

    — буряк (середній)

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 1 пучок

    — зелена цибуля

  • 6-7 ст. л.

    — майонез

Рецепт приготування

    Буряк добре промиваємо, обертаємо фольгою й запікаємо в духовці при 180 градусах 45-50 хвилин. Готову буряк остуджуємо, очищаємо і натираємо. Яйця відварюємо, остуджуємо і очищаємо.


    Оселедець обробляємо на філе або використовуємо готове філе і ріжемо на шматочки.


    Готові яйця крупно нарізаємо. У миску на дно викладаємо підготовлені шматочки оселедця і додаємо майонез (2 ст. л.).


    Зверху викладаємо буряк і змащуємо майонезом (2 ст. л.).


    Рівномірно розподіляємо підготовлені яйця і змащуємо залишками майонезу.

    Зверху оселедець під шубою посипаємо нарізаною зеленою цибулею, охолоджуємо мінімум 30 хвилин, прикрашаємо й подаємо. Приємного апетиту!