Оригінальні ватрушки


Класичний рецепт смачних ватрушок з сиром з дріжджового тіста в оригінальній подачі.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 300 гр.

    — мука

  • 120 мл

    — молоко (тепле)

  • 60 гр.

    — вершкове масло

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 2 ч. л.

    — дріжджі (сухі)

  • 1 ч. л.

    — ванільний цукор

Для начинки:

  • 250 гр.

    — сир

  • 60 гр.

    — цукор

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ч. л.

    — ванільний цукор

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо тепле молоко, яйце (1 шт), розтоплене тепле масло, ванільний цукор, дріжджі. Порціями додаємо борошно, помішуючи. Замішуємо гладке тісто 10-12 хвилин і залишаємо накритим на столі для збільшення вдвічі на 50 хвилин.

    У мисці розминаємо ложкою сир і перемішуємо з яйцем, цукром і ванільним цукром.


    Тісто ділимо на 12-14 кульок. Для класичних ватрушок вдавлюємо середину кульки склянкою.


    У заглиблення викладаємо столову ложку підготовленої сирної начинки і рівномірно розподіляємо.


    Для приготування оригінальних ватрушок кожен кульку розгортаємо в круглу корж, робимо рівномірні надрізи (3 пелюстки) і викладаємо по 1 ст. л. сирної ароматної начинки.


    Одним пелюсткою загорнути начинку і скріплюємо кінці.


    Загорнути начинку по черзі ще 2 пелюстками і отримуємо красиву троянду з сирною начинкою. За таким методом готуємо всі залишилися тісто, викладаємо на деко і залишаємо на 15-20 хвилин.


    Підготовлені красиві ватрушки змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку при 170 градусах. Випікаємо ароматні ватрушки 20-30 хвилин до золотистої скоринки. Охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!