Класичний рецепт смачних ватрушок з сиром з дріжджового тіста в оригінальній подачі.
Інгредієнти
Для тіста:
-
300 гр.
— мука
-
120 мл
— молоко (тепле)
-
60 гр.
— вершкове масло
-
2 шт.
— куряче яйце
-
2 ч. л.
— дріжджі (сухі)
-
1 ч. л.
— ванільний цукор
Для начинки:
-
250 гр.
— сир
-
60 гр.
— цукор
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1 ч. л.
— ванільний цукор
Рецепт приготування
У мисці змішуємо тепле молоко, яйце (1 шт), розтоплене тепле масло, ванільний цукор, дріжджі. Порціями додаємо борошно, помішуючи. Замішуємо гладке тісто 10-12 хвилин і залишаємо накритим на столі для збільшення вдвічі на 50 хвилин.
У мисці розминаємо ложкою сир і перемішуємо з яйцем, цукром і ванільним цукром.
Тісто ділимо на 12-14 кульок. Для класичних ватрушок вдавлюємо середину кульки склянкою.
У заглиблення викладаємо столову ложку підготовленої сирної начинки і рівномірно розподіляємо.
Для приготування оригінальних ватрушок кожен кульку розгортаємо в круглу корж, робимо рівномірні надрізи (3 пелюстки) і викладаємо по 1 ст. л. сирної ароматної начинки.
Одним пелюсткою загорнути начинку і скріплюємо кінці.
Загорнути начинку по черзі ще 2 пелюстками і отримуємо красиву троянду з сирною начинкою. За таким методом готуємо всі залишилися тісто, викладаємо на деко і залишаємо на 15-20 хвилин.
Підготовлені красиві ватрушки змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку при 170 градусах. Випікаємо ароматні ватрушки 20-30 хвилин до золотистої скоринки. Охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!