Оригінальна піцца з сосисками


Класичний рецепт ароматної піци в оригінальній подачі, бортики піци зроблені з тіста і сосисок.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 400 гр.

    — мука

  • 250 мл.

    — вода (тепла)

  • 30 гр.

    — дріжджі (свіжі)

  • 1 ч. л.

    — цукор

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 3 щіпки

    — кунжут (насіння)

Для начинки:

  • 6 шт.

    — сосиски (довжина близько 20 див.)

  • 3-4 скибочки

    — ковбаса (копчена)

  • 1/4 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1/4 шт.

    — перець (солодкий зелений)

  • 150-170 гр.

    — сир (твердий)

  • 2 ст. л.

    — соус (томатний)

  • 2 щіпки

    — орегано (сушений)

Рецепт приготування

    Борошно в мисці змішуємо з цукром і сіллю. Свіжі дріжджі подрібнюємо руками, додаємо в борошно і поступово вливаємо теплу воду, замішуючи руками. Замішуємо тісто 4-5 хвилин, поки тісто не відставатиме від рук. Накриваємо і залишаємо в теплі на 1 годину, потім ще замішуємо 2-3 хвилини і залишаємо на 15 хвилин.

    Тонкі сосиски розрізаємо на 29-30 частин довжиною 4 див (можна брати стандартні сосиски, але кількість їх буде більше), цибулю нарізаємо півкільцями, перець — соломкою, сир натираємо.

    Готове тісто ділимо на 2 частини. Першу частину тіста розкачуємо (товщина 0,5 див.) по діаметру невисокою форми, в якій будемо випікати піцу. Викладаємо заготовку в змащену форму.


    Другу частину тіста розкачуємо товщиною 0,5 см. по діаметру як першу частину. Нарізаємо тісто на смужки шириною 4 см і поперек довжиною 6 див. Підготовлені частини сосисок обертаємо в шматки тіста і викладаємо у форму на тісто по краю близько один до одного.


    Формуємо бортик з сосисок у тісті.


    Змащуємо тісто посередині томатним соусом і посипаємо 1 щіпка орегано.


    Викладаємо рівномірно натертий сир, тонкі скибочки ковбаси, підготовлені півкільця цибулі і соломку перцю. Посипаємо щіпка орегано, бортики з сосисок у тісті змащуємо збитим яйцем і посипаємо насінням кунжуту.


    Відправляємо оригінальну піцу в духовку при 220 градусах на 15 хвилин, поки тісто з сосисками не зарум’яниться.

  • Смачнющу піцу з бортиками з сосисок подаємо злегка остигнула з соусом до смаку. Приємного апетиту!