Класичний рецепт дуже смачної окрошки з шматочками вареної яловичини, вареною картоплею, свіжим огірком, редисом, вареними яйцями, зеленню на квасі.
Інгредієнти
-
900 гр.
— яловичина
-
4 шт.
— картопля
-
4 шт.
— куряче яйце
-
1 шт.
— огірок (великий)
-
5-6 шт.
— редис
-
6 стебел
— зелена цибуля
-
4 гілочки
— кріп
-
3 гілочки
— петрушка
-
за смаком
— сметана
-
за смаком
— квас
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Шматок яловичини на кістці або філе розрізаємо на 3-4 частини і відварюємо в солоній воді 1 годину. Готову яловичину остуджуємо. Неочищений картоплю з яйцями окремо відварюємо до готовності, охолодити в холодній воді і очищаємо.
Остигле м’ясо, картоплю і яйця нарізаємо кубиками, промиті огірок і редис — невеликими шматочками, цибулю, кріп і петрушку — дрібно. Викладаємо підготовлені інгредієнти для окрошки у велику миску і перемішуємо.
Підготовлену суміш для окрошки викладаємо в порційні тарілки.
Вливаємо духмяний квас, додаємо за смаком сметану (2-3 ст. л.) і сіль.
Перемішуємо ароматну окрошку і подаємо з вареною гарячою картоплею і свіжим хлібом. Приємного апетиту!