Окрошка з яловичиною на квасі


Класичний рецепт дуже смачної окрошки з шматочками вареної яловичини, вареною картоплею, свіжим огірком, редисом, вареними яйцями, зеленню на квасі.

Інгредієнти

  • 900 гр.

    — яловичина

  • 4 шт.

    — картопля

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 1 шт.

    — огірок (великий)

  • 5-6 шт.

    — редис

  • 6 стебел

    — зелена цибуля

  • 4 гілочки

    — кріп

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • за смаком

    — сметана

  • за смаком

    — квас

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Шматок яловичини на кістці або філе розрізаємо на 3-4 частини і відварюємо в солоній воді 1 годину. Готову яловичину остуджуємо. Неочищений картоплю з яйцями окремо відварюємо до готовності, охолодити в холодній воді і очищаємо.


    Остигле м’ясо, картоплю і яйця нарізаємо кубиками, промиті огірок і редис — невеликими шматочками, цибулю, кріп і петрушку — дрібно. Викладаємо підготовлені інгредієнти для окрошки у велику миску і перемішуємо.


    Підготовлену суміш для окрошки викладаємо в порційні тарілки.


    Вливаємо духмяний квас, додаємо за смаком сметану (2-3 ст. л.) і сіль.

    Перемішуємо ароматну окрошку і подаємо з вареною гарячою картоплею і свіжим хлібом. Приємного апетиту!