Окрошка з лимонною кислотою


Окрошку роблять на основі кефіру, квасу, мінеральної води і т. д. Спробуйте окрошку на основі води з лимонною кислотою, сметани і молока.

Інгредієнти

  • 150-200 гр.

    — курка (філе)

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 1 шт.

    — огірок (середнього розміру)

  • 3 шт.

    — картопля (середнього розміру)

  • 1 пучок

    — зелена цибуля

  • 1 пучок

    — кріп

  • 1 ч. л.

    — лимонна кислота (без горба)

  • 1 л.

    — вода (очищена холодна)

  • 5 ст. л.

    — сметана

  • 200-250 мл.

    — молоко

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Куряче філе, картопля, яйця відварюємо в окремих каструлях, остуджуємо, яйця з картоплею очищаємо.

    Зелену цибулю дрібно нарізаємо, викладаємо в миску.


    Нарізаний зелений лук посипаємо великою кількістю солі.


    Зелений цибулю з сіллю розминаємо дерев’яним товкачем, поки цибуля не виділить сік.


    У миску до цибулі додаємо дрібно нарізаний кріп.


    Варене куряче філе дрібно нарізаємо, викладаємо в миску.


    Підготовлену картоплю нарізаємо кубиками й викладаємо в миску.


    Огірок нарізаємо дрібно, викладаємо в миску.


    Підготовлені яйця дрібно нарізаємо, викладаємо в миску.


    Нарізані овочі, яйця і зелень добре перемішуємо. Суміш для окрошки готова.


    В одному літрі холодної очищеної води розчиняємо лимонну кислоту, пробуємо. Вода повинна бути кислою, але не занадто.

    У тарілки розкладаємо суміш для окрошки, додаємо по 1 столовій ложки сметани. Перемішуємо.


    Потім вливаємо невелику кількість води з лимонною кислотою, перемішуємо.


    Щоб трохи розбавити кислий смак сметани і лимонної кислоти, додаємо в окрошку молоко.


    Окрошку пробуємо, солимо і за бажанням, для посилення кислинки, можна ще додати води з лимонною кислотою.

  • Окрошка виходить з кислинкою з-за лимонної кислоти і сметани і ніжною через молока. Відмінно втамовує голод і охолоджує в спеку. Подаємо окрошку з хлібом і відварною картоплею.

    Приємного апетиту!