Окрошка — рецепти приготування на кефірі з мінералкою

Окрошка – традиційно літній російське блюдо. Свіжі, хрусткі овочі, аромат зелені, ніжність м’яса або ковбаси і ядреность домашнього квасу – що може бути краще в спекотний літній день?!

Класичний рецепт окрошки, звичайно ж, на квасі. Але і на кефірі вона хороша. Так от, сьогодні ми приготуємо її на кефірі і мінералці. Як так, скажете ви? Дуже смачно, відповім я! Густоту і кислинку кефіру належним чином розбавить мінералка. Вона ж і наситить суп бульбашками. Якщо ви ще не пробували приготувати окрошку в такому виконанні, обов’язково спробуйте!

1. Класична окрошка з копченою ковбасою на кефірі і мінералці

Приготувати таку страву дуже просто і це не вимагає спеціальних навичок. Відмінне завершення спекотного дня! Спробуйте!

Інгредієнти:

  • 3 середніх огірка;
  • 300 грам копченої ковбаски на ваш смак;
  • Зелена цибуля і кріп-на смак;
  • 250 грам редиски;
  • Сіль на смак;
  • 4 варені картоплини;
  • Гірчиця домашня на смак;
  • Півтора літра кефіру будь-якої жирності;
  • 4 варених круто яйця;
  • Літр газованої мінералки;
  • Яблучний оцет на смак (за бажанням).