Окрошка – традиційно літній російське блюдо. Свіжі, хрусткі овочі, аромат зелені, ніжність м’яса або ковбаси і ядреность домашнього квасу – що може бути краще в спекотний літній день?!
Класичний рецепт окрошки, звичайно ж, на квасі. Але і на кефірі вона хороша. Так от, сьогодні ми приготуємо її на кефірі і мінералці. Як так, скажете ви? Дуже смачно, відповім я! Густоту і кислинку кефіру належним чином розбавить мінералка. Вона ж і наситить суп бульбашками. Якщо ви ще не пробували приготувати окрошку в такому виконанні, обов’язково спробуйте!
1. Класична окрошка з копченою ковбасою на кефірі і мінералці
Приготувати таку страву дуже просто і це не вимагає спеціальних навичок. Відмінне завершення спекотного дня! Спробуйте!
Інгредієнти:
- 3 середніх огірка;
- 300 грам копченої ковбаски на ваш смак;
- Зелена цибуля і кріп-на смак;
- 250 грам редиски;
- Сіль на смак;
- 4 варені картоплини;
- Гірчиця домашня на смак;
- Півтора літра кефіру будь-якої жирності;
- 4 варених круто яйця;
- Літр газованої мінералки;
- Яблучний оцет на смак (за бажанням).