Окрошку на квасі найчастіше готують коли за вікном спекотна сонячна погода. Це блюдо не тільки поживне, смачне, але дуже ситна. Воно прекрасно втамовує спрагу. А якщо використовувати хлібний квас, приготовлений своїми руками, то ціни їй не буде.
На жаль, багато хто не люблять окрошку саме з квасом. Однак його можна легко замінити водою, кефіром або сироваткою. Але, спробувавши одного разу один з рецептів, описаних трохи нижче, все цілком може змінитися. Крім цих рецептів, ви можете подивитися і інші в нашій статті про окрошку.
1. Окрошка з креветками
Незвично чути про те, що окрошка може бути приготована з морепродуктів. Однак, це дуже смачно. У даному рецепті використовується імбирний квас, який можна з легкістю замінити на хлібний.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 — 2 шт
- Огірок свіжий — 1 шт
- Редис — 5 шт
- Помідори черрі 5 шт.
- Зелена цибуля — 2 шт
- М’ята — 3 листочка
- Яйця — 2 шт
- Креветки — 150 г
- Крабові палички — 5 шт
- Зелень (рукола)
- Сіль
- Квас імбирний — 1/2 л
Для йогуртового соусу:
- Йогурт — 125 мл
- Гірчиця – 1 — 2 ч. л.