М’ясний пиріг з картоплею


Смачний пиріг з бездріжджового тіста з невеликими шматочками яловичини, ріпчастою цибулею і картоплею.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 1/2 склянки

    — мука

  • 1 склянка

    — сметана

  • 1/2 чашки

    — вершкове масло (розтоплене)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1/4 ч. л.

    — розпушувач

  • 1/4 ч. л.

    — сіль

Для м’ясної начинки:

  • 450 гр.

    — яловичина (без кісток)

  • 2 шт.

    — картопля

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • 1/2 ч. л.

    — кмин (мелений)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (суміш перців)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо розтоплене масло і сметану.


    Додаємо яйце, розпушувач і сіль.


    Добре перемішуємо заготовку для тіста.


    Додаємо борошно (2 склянки) і, якщо тісто виходить м’яким, відстає від рук і стінок миски, то залишки борошна додавати не треба.


    Готове тісто ділимо на 2 частини (1 частина робимо трохи менше), накриваємо і залишаємо, поки готуємо ароматну начинку.


    Духовку ставимо на 190 градусів. Очищений цибулю нарізаємо дрібно.


    Промиту яловичину нарізаємо на маленькі шматочки.


    Очищену картоплю нарізаємо дуже дрібно.


    Підготовлену яловичину, цибулю, картоплю кладемо в миску, додаємо перець, сіль і кмин.


    Добре перемішуємо ароматну м’ясну начинку.


    2 частини тесту розгортаємо в тонкі овальні коржики. Велику корж викладаємо на деко з фольгою.


    Викладаємо ароматну м’ясну начинку і рівномірно розподіляємо, залишаючи краю.


    Накриваємо другою підготовленої частиною тіста і притискаємо краю.


    Скріплюємо краю.


    Яйце збиваємо з 2 ст. л. води і змащуємо пиріг. По всьому пирогу робимо надрізи і відправляємо в духовку.

    Випікаємо ароматний м’ясний пиріг 35-40 хвилин, поки не стане золотисто-коричневого кольору. Смачний м’ясний пиріг охолодити, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!

    Дивіться також: