Млинці з маком і сирною начинкою


Смачні млинці на молоці з додаванням в тісто маку і лимонного соку. Ароматна начинка з вершкового сиру з додаванням цукру і ягід (чорниця).

Інгредієнти

Для тіста:

  • 300 мл.

    — молоко (2,8%)

  • 140 гр.

    — борошно (вищий сорт)

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ст. л.

    — цукрова пудра

  • 1,5 ст. л.

    — мак (насіння)

  • 1 ст. л.

    — сік лимона

  • 1 ч. л.

    — лимон (цедра)

Для начинки:

  • 250 гр.

    — сир (вершковий Сир і т. п.)

  • 2 ст. л.

    — цукрова пудра

  • 1 жменю

    — ягоди (чорниця або будь за смаком)

  • 1 ч. л.

    — лимон (цедра)

  • 1/2 ч. л.

    — ванільний цукор

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо борошно з цукровою пудрою, лимонною цедрою і додаємо яйця.


    Вливаємо молоко і сік лимона.


    Додаємо насіння маку.


    Добре перемішуємо заготовку для млинців.


    Гарячу сковороду з допомогою губки або кисті змащуємо рослинним маслом і вливаємо неповний ополоник підготовленого рідкого тіста. Випікаємо тонкі млинчики з 2-х сторін і викладаємо на тарілку. Виходить 10-12 млинців.


    Для начинки у мисці змішуємо вершковий сир (Маскарпоне або т. п.) з цукровою пудрою, ванільним цукром і цедрою лимона.


    Додаємо будь-які ягоди за смаком (чорниця, малина, полуниця) і добре перемішуємо.


    На готові макові викладаємо млинці ароматну вершкову начинку з ягодами (по 1 ст. л.).


    Звертаємо навпіл і ще раз навпіл.

    Викладаємо смачні макові млинці з сирною начинкою на тарілку, посипаємо цукровою пудрою, за бажанням поливаємо рідким медом і відразу подаємо. Приємного апетиту!