Міні-пончики


Рецепт приготування пончиків невеликого розміру. Випікаємо в духовці, просочуємо вершковим маслом і обвалюємо в цукрі з корицею.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1 1/4 склянки

    — цукор (250 гр.)

  • 4 склянки

    — борошно (пшеничне)

  • 1 склянка

    — молоко (240 мл тепле)

  • 1 ст. л.

    — дріжджі (сухі)

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • 2 ч. л.

    — ванільний екстракт

  • 120 гр.

    — вершкове масло (нарізаного на кубики)

  • 150 гр.

    — вершкове масло (розтоплене)

  • 2 ч. л.

    — кориця

Рецепт приготування

    В чаші змішувача збиваємо яйце і ¼ склянки цукру. Додаємо тепле молоко, дріжджі, сіль, ванільний екстракт і заважаємо, поки дріжджі не розчиняться.

    Додаємо 2 склянки борошна (половину від загальної кількості) і з насадкою гак замішуємо суміш.


    Збільшуємо швидкість і поступово додаємо кубики розм’якшеного масла. Додаємо борошно і продовжуємо місити на низькій швидкості, поки тісто не буде відділятися від стінок чаші і не стане гладким і еластичним.

    Переносимо тісто в чисту миску. Заливаємо невеликою кількістю олії (1-2 ст. л.) і звертаємо тісто в кулю. Накриваємо і даємо піднятися в теплому місці приблизно години півтори.


    Коли тісто підніметься, переміщаємо його на рівну поверхню і розкачуємо товщиною 1,5 див, нарізаємо формою для печива діаметром 3 див.


    Відправляємо пончики на листи для випічки з пергаментним папером і залишаємо на 25 хвилин, щоб трохи піднялися.


    Між тим, нагріваємо духовку до 200 градусів, ставимо в неї пончики і випікаємо близько 8-10 хвилин, поки пончики не стануть золотисто-коричневого кольору.

    В одну миску наливаємо розтоплене масло, в іншій перемішуємо корицю з 1 склянкою цукру.


    Виймаємо готові пончики і відразу ж відправляємо в миску з маслом, потім обвалюємо в цукрі з корицею.

  • Викладаємо готові пончики на тарілку, даємо трохи охолонути і подаємо. Приємного апетиту!

    Дивіться також: