Мариновані гриби з овочами


Кращий рецепт маринованих печериць з солодким перцем, морквою, зеленню і італійським соусом.

Інгредієнти

  • 1,3 кг.

    — печериці

  • 3 шт.

    — перець (солодкий)

  • 3 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 1 пучок

    — петрушка

  • 3 ч. л.

    — оцет (9%)

  • 1 ст. л.

    — сіль

Для італійського соусу:

  • 1/2 чашки

    — рослинна олія (оливкова)

  • 1/3 склянки

    — оцет (білий винний)

  • 4 зубчики

    — часник

  • 2 ч. л.

    — перець (червоний подрібнений)

  • 1 шт.

    — лимон

  • 1,5 ч. л.

    — сіль

  • 1/2 ч. л.

    — базилік (сушений)

  • 1/2 ч. л.

    — орегано (сушений)

  • 1/2 ч. л.

    — кріп (сушений)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

Рецепт приготування

    Чисті гриби розрізаємо на 4 частини і викладаємо в каструлю. Підготовлені шматочки печериць заливаємо водою, ставимо на вогонь, додаємо оцет і сіль. Як вода закипить, варимо 20 хвилин, поки курка не зменшаться в розмірі.


    У блендері для італійського соусу змішуємо масло, оцет, часник, перець (червоний і чорний), сік лимона, сіль, орегано, кріп і базилік.


    Моркву натираємо, очищений перець нарізаємо соломкою, петрушку — дрібно.


    У велику миску викладаємо готові гриби, додаємо підготовлені перець, моркву, петрушку, лавровий лист. Поливаємо готовим італійським соусом, ретельно перемішуємо. Миску з овочами і грибами в соусі щільно закриваємо і відправляємо в холодильник на 8 годин.

    Готові ароматні мариновані гриби з перцем і морквою викладаємо в салатник і подаємо. Приємного апетиту!

Дивіться також: