Кращий рецепт маринованих печериць з солодким перцем, морквою, зеленню і італійським соусом.
Інгредієнти
-
1,3 кг.
— печериці
-
3 шт.
— перець (солодкий)
-
3 шт.
— морква
-
1 шт.
— лавровий лист
-
1 пучок
— петрушка
-
3 ч. л.
— оцет (9%)
-
1 ст. л.
— сіль
Для італійського соусу:
-
1/2 чашки
— рослинна олія (оливкова)
-
1/3 склянки
— оцет (білий винний)
-
4 зубчики
— часник
-
2 ч. л.
— перець (червоний подрібнений)
-
1 шт.
— лимон
-
1,5 ч. л.
— сіль
-
1/2 ч. л.
— базилік (сушений)
-
1/2 ч. л.
— орегано (сушений)
-
1/2 ч. л.
— кріп (сушений)
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний мелений)
Рецепт приготування
Чисті гриби розрізаємо на 4 частини і викладаємо в каструлю. Підготовлені шматочки печериць заливаємо водою, ставимо на вогонь, додаємо оцет і сіль. Як вода закипить, варимо 20 хвилин, поки курка не зменшаться в розмірі.
У блендері для італійського соусу змішуємо масло, оцет, часник, перець (червоний і чорний), сік лимона, сіль, орегано, кріп і базилік.
Моркву натираємо, очищений перець нарізаємо соломкою, петрушку — дрібно.
У велику миску викладаємо готові гриби, додаємо підготовлені перець, моркву, петрушку, лавровий лист. Поливаємо готовим італійським соусом, ретельно перемішуємо. Миску з овочами і грибами в соусі щільно закриваємо і відправляємо в холодильник на 8 годин.
Готові ароматні мариновані гриби з перцем і морквою викладаємо в салатник і подаємо. Приємного апетиту!