Малосольні огірки за 24 години


Хрусткі огуречки за 24 години. Легко і швидко приготувати.

Інгредієнти

  • — огірок (свіжий)

  • — сіль

  • — трави для соління

  • — часник

Рецепт приготування

    Для засолювання відмінно підійдуть невеликі свіжі огуречки одного розміру. Ретельно моєму огірки, зрізаємо краю з двох сторін. Так само моєму трави, часник, якщо часточки часнику великі, розрізаємо навпіл. Трави можна брати будь-які, добре підходять листя чорної смородини, хрону, вишні, кріп з «парасольками».

    Обсяг тари для засолювання обираєте самі, виходячи з того, скільки потрібно приготувати огірків. Скляну банку обливаємо окропом. На дно викладаємо половину листя, трав і половину часнику. Далі заповнюємо банку огірками.

    Готуємо гарячий розсіл. Обсяг розсолу залежить від об’єму скляної банки. Розраховуємо сіль виходячи з : 2 столові ложки солі на 1 літр води. Розсіл доводимо до кипіння.

  • Заливаємо підготовлені огірки гарячим розсолом таким чином, щоб усі огуречки були покриті розсолом. Зверху розміщуємо частину трави. Покриваємо банку невеликий тарілкою і залиште при кімнатній температурі. Через добу можна насолоджуватися результатом.