Макарони запечені з кабачками і сиром


Блюдо дуже просте в приготуванні, варені макарони перемішуємо з смаженими кабачками, вершковим сиром Рікотта, твердим сиром і запікаємо в духовці. Отримуємо насичений сирний смак і дуже ситне блюдо.

Інгредієнти

  • 350 гр.

    — макарони

  • 200 гр.

    — сир (вершковий Рікотта)

  • 250 гр.

    — сир (твердий)

  • 5 шт.

    — кабачок

  • 1 зубчик

    — часник

  • 2 ст. л.

    — сухарі (панірувальні)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Чисті невеликі кабачки нарізаємо кружечками, якщо кабачки середні, то беремо 2-3 шт., розрізаємо навпіл і вздовж на невеликі скибочки. Викладаємо підготовлені кабачки в миску, додаємо сіль, перець, подрібнений часник і перемішуємо.


    Викладаємо кабачки в гаряче масло і смажимо відкритими на середньому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.


    Паралельно відварюємо макарони, зливаємо і викладаємо в миску, додаємо смажені кабачки, сир Рікотта та половину твердого сиру (натертого). Для аромату можна додати 100 гр. соусу Песто. Трохи макарони солимо, перчимо й перемішуємо.


    Форму змащуємо і викладаємо макарони з кабачками. Залишки сиру нарізаємо кубиками й викладаємо на макарони.


    Посипаємо сухарями і відправляємо в духовку при 180 градусах хвилин на 20.

    Готові ароматні макарони з кабачками подаємо гарячими з хрустким салатом. Приємного апетиту!