Лагман


Відмінний рецепт приготування узбецького страви лагман з локшиною, яловичиною та овочами.

Інгредієнти

  • 300 гр.

    — яловичина

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — перець (1/2 червоний і 1/2 жовтий)

  • 1 шт.

    — морква

  • 3 шт.

    — картопля (невеликого розміру)

  • 1 шт.

    — помідори

  • 3 зубчики

    — часник

  • 1 ст. л.

    — томатна паста

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — кмин (мелений)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • 2 ч. л.

    — сіль

Для локшини:

  • 500 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 200 мл.

    — вода (тепла)

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • 0,5 склянки

    — рослинне масло (для змащування)

Рецепт приготування

    З борошна, яйця, води і солі замішуємо в мисці круте тісто. Вимішуємо тісто протягом 8-9 хвилин і залишаємо накритим на 1 годину. Потім розгортаємо в прямокутну форму 1 см. товщиною.


    Тісто розрізаємо на довгі шматки і надаємо кожному шматку циліндричну форму. Змащуємо круглу тарілку і підготовлене тісто олією. Викладаємо тісто по спіралі на тарілку, надаючи локшині спочатку круглу форму.


    Потім беремо кожен шматок підготовленого тіста розкачуємо його між пальців, усуваючи всі нерівності. Витягуємо шматок локшини, хитаючи його вгору і вниз, складаємо навпіл. Тримаємо обидва кінці в одній руці і іншою рукою витягуємо. Потім знову звертаємо навпіл і знову тягнемо.


    За таким методом витягуємо всі шматки підготовленого тіста. Локшина може вийти злегка нерівної форми. Можна нарізати готову локшину на шматки меншої довжини.


    Підготовлену локшину викладаємо в киплячу солону воду, відварюємо і відкидаємо на друшляк.


    Поки готуємо тісто для локшини, яловичину нарізаємо на шматочки, моркву і перець — соломкою, картоплю з помідором — на скибочки, цибулю — півкільцями, часник дрібно.

    Підготовлену яловичину викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо, поки шматочки не підсмажаться.


    Додаємо цибулю, кмин, сіль, перець і смажимо 2-3 хвилини.


    Додаємо підготовлені помідори, томатну пасту і половину часнику. Смажимо 2-3 хвилини.


    Додаємо підготовлені перець, картоплю і моркву, смажимо 4 хвилини.


    Вливаємо близько 8 склянок води і варимо суп 40 хвилин. За 20 хвилин до готовності додаємо часник.

    Готову гарячу локшину розкладаємо по глибоких тарілках, заливаємо готовим гарячим супом, посипаємо нарізаним кропом і подаємо. Приємного апетиту!