Квасолевий суп зі свинячою грудинкою


Смачний суп з квасолею, обсмаженими шматочками свинячої грудинки і овочами.

Інгредієнти

  • 450 гр.

    — квасоля (біла)

  • 450 гр.

    — свинина (жирна грудинка)

  • 2 шт.

    — морква

  • 2 стебла

    — селера

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великий)

  • 4 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — томатна паста

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • за смаком

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    Білу квасолю заливаємо водою і залишаємо на ніч (6-7 годин).


    Викладаємо в каструлю квасоля.
    Заливаємо водою і варимо квасолю, поки готуємо інші інгредієнти.


    Свинячу грудинку нарізаємо на тонкі скибочки.
    Викладаємо підготовлені скибочки в сковороду.


    Обсмажуємо шматочки, поки не стануть хрусткими шкварками.


    Прибираємо шкварки з сковороди і додаємо в киплячу квасоля. 1/3 частина шкварок залишаємо для додавання в готовий суп.


    Селеру, моркву, цибулю дрібно нарізаємо.


    Жир після грудинки зливаємо, залишаємо тільки 4 ст. л. і викладаємо нарізані овочі.


    Обсмажуємо 3-4 хвилини і додаємо в овочі подрібнений часник і томатну пасту.


    Смажимо овочі в пасті 2 хвилини.


    Смажені овочі в пасті додаємо в каструлю.


    Додаємо в ароматний суп лавровий лист, сіль і перець.


    Варимо ароматний квасолевий суп 1 годину 15 хвилин.

    Смачний квасолевий суп розливаємо по тарілках, додаємо зверху шкварки, посипаємо петрушкою і подаємо. Приємного апетиту!