Класичний рецепт приготування ароматної хрусткою квашеної капусти з морквою і сіллю.
Інгредієнти
-
1 качан
— капуста
-
2 шт.
— морква
-
1 жменю
— сіль
Рецепт приготування
-
Через 5 днів перекладаємо хрустку квашену капусту в банки, полотно утрамбовуємо до виділення соку і зберігаємо під кришкою в холодильнику. Готуємо салат з квашеної капусти з додаванням ріпчастої цибулі і нерафінованої олії або кислі щі. Приємного апетиту!
Капусту ріжемо навпіл, нарізаємо соломкою і викладаємо на стіл гіркою. На великій поверхні зручніше перемішувати інгредієнти. Натерту моркву розподіляємо зверху капусти.
Підготовлені овочі рівномірно посипаємо сіллю.
Добре перемішуємо капусту з морквою і мнемо, але не сильно, щоб сік не виділився на поверхню.
Перемішану капусту невеликими порціями викладаємо у велику миску і щільно утрамбовується до виділення соку товкачем або пляшкою кожен шар.
Щільно притискаємо руками капусту, щоб виділилося як можна більше соку, накриваємо тарілкою і ставимо вантаж.
Залишаємо капусту в мисці на столі, можна накрити нещільно пакетом. Кожен день протягом 5 діб вранці і ввечері прибираємо вантаж, відкриваємо капусту і протикаємо у багатьох місцях ножем, щоб виходили гази, які утворюються при бродінні. Потім щільно притискаємо руками, накриваємо і ставимо вантаж.