Квашена капуста


Класичний рецепт приготування ароматної хрусткою квашеної капусти з морквою і сіллю.

Інгредієнти

  • 1 качан

    — капуста

  • 2 шт.

    — морква

  • 1 жменю

    — сіль

Рецепт приготування


    Капусту ріжемо навпіл, нарізаємо соломкою і викладаємо на стіл гіркою. На великій поверхні зручніше перемішувати інгредієнти. Натерту моркву розподіляємо зверху капусти.


    Підготовлені овочі рівномірно посипаємо сіллю.


    Добре перемішуємо капусту з морквою і мнемо, але не сильно, щоб сік не виділився на поверхню.


    Перемішану капусту невеликими порціями викладаємо у велику миску і щільно утрамбовується до виділення соку товкачем або пляшкою кожен шар.


    Щільно притискаємо руками капусту, щоб виділилося як можна більше соку, накриваємо тарілкою і ставимо вантаж.


    Залишаємо капусту в мисці на столі, можна накрити нещільно пакетом. Кожен день протягом 5 діб вранці і ввечері прибираємо вантаж, відкриваємо капусту і протикаємо у багатьох місцях ножем, щоб виходили гази, які утворюються при бродінні. Потім щільно притискаємо руками, накриваємо і ставимо вантаж.

  • Через 5 днів перекладаємо хрустку квашену капусту в банки, полотно утрамбовуємо до виділення соку і зберігаємо під кришкою в холодильнику. Готуємо салат з квашеної капусти з додаванням ріпчастої цибулі і нерафінованої олії або кислі щі. Приємного апетиту!