Домашній квас – смачний освіжаючий напій. Його коріння з Давньої Русі. Раніше напій вважався алкогольних. На доказ цього, донині існує поняття «квасити» — пити алкоголь, напиватися. Власне, пиво і є похідне квасу.
Зараз квас частіше роблять безалкогольним. Він прекрасно втамовує спрагу. Також їм заправляють улюблену всіма окрошку і ботвинью. Цей напій можна купити в магазині, адже різновидів безліч, на будь-який смак. Але ніщо не замінить справжній домашній квасок, приготований з любов’ю.
Сьогодні ми розберемо самі смачні та прості рецепти як приготувати квас вдома. Беріть на замітку, адже зовсім скоро спека вступить у свої права і без освіжаючого глотка квасу важко уявити літній день.
1. Домашній квас на житньому хлібі
Для приготування смачного квасу спочатку зробимо основу для нього закваску. Її перевага в тому, що використовувати її можна ще багато разів. Квасок на ній виходить неймовірно смачним, терпким і насиченим.