Курячий суп з локшиною


Класичний рецепт приготування простого і смачного курячого супу з локшиною.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — курка (філе з шкірою)

  • 1 шт.

    — морква (середнього розміру)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 250 гр.

    — лапша

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Курячу грудку промиваємо і кладемо у велику каструлю, заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння, знімаємо з бульйону пінку, додаємо лавровий лист, сіль, трохи перцю і варимо протягом 30 хвилин.

    Очищений цибулю нарізаємо дрібно. Очищену моркву розрізаємо вздовж на чотири частини і поперек нарізаємо на дрібні часточки.

    Розігріваємо в сковороді олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім додаємо нарізану моркву і обсмажуємо ще протягом 3-4 хвилин.

    Готову курячу грудку викладаємо на тарілку. Якщо бульйон на багато зменшився, додаємо 1-2 чашки води. У бульйон додаємо смажену цибулю з морквою і локшину. Варимо протягом 10 хвилин, поки локшина не стане м’якою.

    Поки вариться локшина, курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки. Нарізаємо Петрушку дрібно.

    Додаємо в локшину нарізану курячу грудку і петрушку. Доводимо до кипіння і знімаємо суп з вогню. Розливаємо по тарілках і подаємо.

  • Приємного апетиту!