Курячий салат Вальдорф


Американський салат з смаженої курки, кисло-солодких яблук, родзинок, стебла селери, волоських і кедрових горіхів із соусом зі сметани, майонезу і гірчиці. Подаємо на листках салату.

Інгредієнти

  • 250 гр.

    — курка (філе грудки)

  • 2 шт.

    — яблуко (кисло-солодкі)

  • 1 шт.

    — стебло селери

  • 150 гр.

    — волоський горіх

  • 50 гр.

    — кедровий горіх

  • 100 гр.

    — ізюм

  • 4 жмені

    — салат (листя мікс)

  • 250 гр.

    — майонез

  • 1/2 шт.

    — лимон

  • 1/2 ч. л.

    — гірчиця (діжонська)

  • 3 ст. л.

    — сметана

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — цукор

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для ароматної соусу змішуємо у великій мисці сметану, майонез, гірчицю, сік лимона (1/2 шт.), цукор і трохи цедри лимона.


    Тонкі шматочки філе викладаємо в гаряче масло.


    Обсмажуємо швидко курочку з 2-х сторін, посипаємо перцем і остуджуємо.


    Промитий стебло селери дрібно нарізаємо і викладаємо в миску до заправки.


    Підготовлені шматки курки нарізаємо і відправляємо до селері.


    Ароматні яблука очищаємо, нарізаємо кубиками. Волоські горіхи рубаємо ножем, родзинки промиваємо і додаємо в миску.


    Викладаємо кедрові горішки, додаємо сіль і перемішуємо салат Вальдорф.

    На чотири тарілки викладаємо по жмені зеленого салату (мікс), викладаємо зверху підготовлений салатик і відразу подаємо. Приємного апетиту!