Курячий паштет


Простий рецепт смачного домашнього паштету з курячого фаршу і курячої печінки.

Інгредієнти

  • 250 гр.

    — печінка (куряча)

  • 150 гр.

    — курка (фарш)

  • 80 мл.

    — вино (біле)

  • 200 мл.

    — бульйон (курячий)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 2 листочка

    — шавлія

  • 50 гр.

    — вершкове масло (розм’якшене)

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Ріпчасту цибулю дуже дрібно нарізаємо і обсмажуємо в рослинному маслі.


    Курячу печінку добре промиваємо, крупно нарізаємо і викладаємо в цибулю. Додаємо в печінку лавровий лист і нарізані листя шавлії.


    Печінка 2-3 хвилини обсмажуємо і додаємо готовий курячий фарш.


    Смажимо курячу печінку з фаршем 5 хвилин, вливаємо вино і тушкуємо, поки вино не випарується.


    Вливаємо до печінки і фаршу бульйон, накриваємо і тушкуємо, поки майже вся рідина не випарується. Повинно залишитися 4-5 ст. л. соусу.


    Тушковану печінку з фаршем трохи охолоджуємо, видаляємо лавровий лист і викладаємо в блендер. Додаємо вершкове масло в паштет і подрібнюємо до однорідної маси.

    Готовий ароматний паштет подаємо зі свіжим хлібом, зберігаємо в холодильнику. Приємного апетиту!