Курча табака


Курча тютюну є традиційним блюдом Грузії. Ароматний, соковитий курча, смажений під пресом зі спеціями і часником.

Інгредієнти

  • 600-700 гр.

    — курка (курча)

  • 1 цибулина

    — часник

  • 1 ч. л.

    — сіль (велика)

  • за смаком

    — перець (свіжозмелений)

  • за смаком

    — вершкове масло

Рецепт приготування


    Промиваємо і висушуємо курчати. Поміщаємо грудкою вгору на дошку і гострим ножем розрізаємо грудну клітку навпіл, не чіпаючи нижню частину.

    Акуратно розкриваємо і натираємо курчати крупною сіллю і свіжомеленим перцем.


    Розігріваємо сковороду з маслом на високій температурі, викладаємо підготовленого курчати шкірою вгору, смажимо 2-3 хвилини. Потім перевертаємо курчати і смажимо ще 2-3 хвилини.

    Перевертаємо курчати шкірою вниз, додаємо очищені цілі зубчики часнику, накриваємо курчати важкою кришкою або ставимо важкий прес і смажимо на середньому вогні 25-30 хвилин, періодично перевертаючи курчати. Обсмажуємо з пресом до хрусткої коричневої скоринки.

    Подаємо готового гарячого курчати тютюну з соусом Ткемалі і хлібом. Приємного апетиту!