Справжній російський гарячий пиріг кулеб’яка зі складною начинкою з риби (горбуша), грибів, рису, варених яєць і зелені. Складну начинку спочатку загортаємо в тонкі млинці, потім в дріжджове тісто. Процес приготування кулеб’яки довгий, але це того варто, щоб насолодитися смачним пирогом, який прославляли у своїх твори Микола Васильович Гоголь і Іван Сергійович Тургенєв.
Інгредієнти
Для тіста:
-
600 гр.
— мука
-
300 мл.
— молоко або вода)
-
100 гр.
— вершкове масло
-
3 ч. л.
— дріжджі (сухі, 5 гр.)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
2 ч. л.
— цукор
-
1 ч. л.
— сіль
Для начинки:
-
600 гр.
— горбуша (філе)
-
200 гр.
— печериці (або інші лісові)
-
100 гр.
— рисова крупа
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великий)
-
4 шт.
— куряче яйце
-
9 шт.
— млинці (тонкі, за бажанням)
-
3 гілочки
— кріп
-
3 гілочки
— петрушка
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Для глазурі:
-
1 шт.
— куряче яйце (жовток)
-
2 ст. л.
— молоко
-
1/2 ч. л.
— цукор
-
1/2 ч. л.
— сіль