Кулеб’яка з рибою, грибами і рисом


Справжній російський гарячий пиріг кулеб’яка зі складною начинкою з риби (горбуша), грибів, рису, варених яєць і зелені. Складну начинку спочатку загортаємо в тонкі млинці, потім в дріжджове тісто. Процес приготування кулеб’яки довгий, але це того варто, щоб насолодитися смачним пирогом, який прославляли у своїх твори Микола Васильович Гоголь і Іван Сергійович Тургенєв.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 600 гр.

    — мука

  • 300 мл.

    — молоко або вода)

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 3 ч. л.

    — дріжджі (сухі, 5 гр.)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 2 ч. л.

    — цукор

  • 1 ч. л.

    — сіль

Для начинки:

  • 600 гр.

    — горбуша (філе)

  • 200 гр.

    — печериці (або інші лісові)

  • 100 гр.

    — рисова крупа

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великий)

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 9 шт.

    — млинці (тонкі, за бажанням)

  • 3 гілочки

    — кріп

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Для глазурі:

  • 1 шт.

    — куряче яйце (жовток)

  • 2 ст. л.

    — молоко

  • 1/2 ч. л.

    — цукор

  • 1/2 ч. л.

    — сіль