Котлети з пшона і овочів


Рецепт смачних котлет з вареного пшона, моркви, зеленого горошку і сиру. Ароматні котлети з пшона подаємо як гарнір або окремо зі сметаною.

Інгредієнти

  • 350 гр.

    — пшоняна крупа (варене пшоно)

  • 60 гр.

    — морква

  • 50 гр.

    — горох (свіжий)

  • 30 гр.

    — сир (твердий)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 2 зубчики

    — часник

  • 70 гр.

    — сухарі (панірувальні)

  • 150 мл.

    — рослинна олія

  • 2 щіпки

    — перець (суміш перців)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    1 чашку пшона промиваємо 5-6 разів, заливаємо 3 чашками води і відварюємо до готовності 20-25 хвилин, помішуючи. Остуджуємо.


    Паралельно з пшоном очищену моркву нарізаємо кубиками і разом із зеленим горошком відварюємо 3-4 хвилини. Відкидаємо овочі на друшляк і охолодити.


    У готову пшоняну кашу додаємо подрібнений часник, яйце, 30 гр. сухарі, тертий сир, перець і сіль. Додаємо підготовлені кубики моркви і зелений горошок.


    Добре перемішуємо суміш з пшона, формуємо 8 шт. котлет і обвалюють у панірувальних сухарях.


    Викладаємо готові котлети з пшона в гаряче масло. Обсмажуємо пшоняні котлетки до рум’яної хрусткої скоринки.

    Дуже смачні котлети з пшона і овочів подаємо гарячими. Приємного апетиту!