Короп з гречкою у фользі


Оригінальний рецепт приготування ароматної риби (короп), запеченої у фользі з гречаною кашею і журавлиною.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — короп

  • 100 гр.

    — гречана крупа

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 жменю

    — журавлина (сушена)

  • 1 ч. л.

    — чебрець (сушений)

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Карпа очистити від луски, розрізаємо, виймаємо нутрощі, промиваємо і відрізаємо голову. Готову тушку карпа натираємо сіллю і перцем.


    Журавлину нарізаємо шматочками. Заливаємо окропом на 2-3 хвилини. Нарізану цибулю обсмажуємо в олії.


    Гречку промиваємо 4-5 разів і відварюємо в солоній воді (1 частина крупи на 2 частини води). Остуджуємо і викладаємо в миску. Додаємо до гречки віджату журавлину, підготовлений цибулю, чебрець і перець. Перемішуємо.


    Заповнюємо черевце коропа підготовленою начинкою.


    Загортаємо карпа з гречкою в фольгу і йдіть в духовку при 190 градусах на 30-35 хвилин. За 10 хвилин можна рибу розкрити, щоб отримати смажену скоринку.

    Готового ароматного карпа з гречкою викладаємо на тарілку і подаємо. Приємного апетиту!