Консервовані зелені помідори


Рецепт приготування маринованих ароматних зелених помідор зі спеціями на зиму.

Інгредієнти

  • 1,5-2 кг.

    — помідори (зелені)

  • 8 шт.

    — лавровий лист

  • 4 зубчики

    — часник

  • за смаком

    — перець (чорний горошком)

  • за смаком

    — кріп (насіння)

Для маринадо на 1 літр:

  • 1 л.

    — вода

  • 1,5 ст. л.

    — сіль (40 гр.)

  • 3 ст. л.

    — цукор (80 гр.)

  • 100 мл.

    — оцет (9%)

Рецепт приготування


    Банки для маринування ретельно миємо і стерилізуємо 3-4 хвилини. Накриваємо кришками. Стіл накриваємо щільною тканиною і ставимо банки.

    Помідори ретельно промиваємо, ріжемо на 2 або 4 частини.

    У підготовлені банки викладаємо по 2 шт. лаврового листа, насіння кропу, перець горошком і розрізаний навпіл часник.


    У каструлю наливаємо 2-3 літри води (обсяг залежить від розміру банок), додаємо цукор, сіль. Доводимо до кипіння, вливаємо оцет. Маринад готовий.

    Поки готується маринад, банки заповнюємо підготовленими зеленими помідорами.


    Заливаємо маринадом банки.

    Закриваємо кришками і на 5 годин ставимо в перевернутому вигляді. Відправляємо зелені помідори в прохолодне місце. Приємного апетиту!